Kinesist Nathalie Descamps

Kinesitherapie, Sportkinesitherapie en Personal Trainer

Ik ben Nathalie Descamps,

In 2006 studeerde ik af aan de KU Leuven als master in de revalidatiewetenschappen en kinesitherapie na studie met topsport gecombineerd te hebben.
Ik behaalde het lerarendiploma en het hoogste trainersdiploma trainer A . Na mijn carrière als atleet begon ik voor de federatie te werken. Gedurende tien jaar heb ik topsporters training gegeven, gecoacht tijdens internationale competities en sportmedisch begeleid.

Ik begon badminton te spelen toen ik zeven was en al snel werd duidelijk dat sport een groot aandeel in mijn leven zou krijgen. Toen ik 15 jaar was ging ik naar de topsportschool en vanaf dan was ik dagelijks met mijn sport bezig. Het was fijn, verslavend en de drang om beter te worden was groot. Ik speelde twintig jaar in de Nederlandse en Franse competitie en reisde de wereld rond voor toernooien en stages. Mijn carrière is mooi geweest met 17 nationale titels en een bronzen medaille op het Europese Kampioenschap in 2010

Of je nu sporter bent of niet … We belasten ons lichaam voortdurend, waardoor iedereen vroeg of laat wel met fysieke ongemakken te maken krijgt. Ik heb het zelf ook ervaren, want de laatste jaren van mijn sportieve carrière speelde ik met voortdurende pijn aan de achillespezen en schouder. Tot een punt dat dit niet verder kon en ik besloot mij verder te specialiseren in sportkinesitherapie. Ik moest en zou er alles over weten. Hoe krijg ik een lichaam pijnvrij, wat zijn de laatste nieuwe methodes, welke details maken het verschil.
Mijn grootste vaststelling was dat je het “zelf in handen” moet nemen. Of je nu sporter bent of niet. Ga actief aan de slag om je lichaam beter te maken. Het enige wat je nodig hebt is de juiste coach hiervoor, iemand die ziet waar het probleem zit en zegt wat je moet doen. Iemand bij wie je komt revalideren of trainen om je lichaam pijnvrij en sterk te maken
Mijn doel is om die persoon voor jou te zijn en jou optimaal te begeleiden.
Samen met Nele Vrolix richtte ik TherapiePunt Bilzen op en hier wil ik graag de kinesist/personal trainer zijn die mensen helpt om hun lichaam pijnvrij, belastbaar en sterker te maken.

Kinesist Personal Trainer Nathalie Descamps

Nathalie Descamps

Wil je een afspraak maken of wens je meer uitleg dan kan je mij telefonisch contacteren.

Specialisaties:
Algemene Kinesitherapie - Sportkinesitherapie - Personal Training

 

 Bilzen