Kinesitherapie

Restoring the Body to it’s Natural Balance

Wat is kinesitherapie?

De kinesitherapeut bezit de kennis over alle structuren die deel uitmaken van het bewegingsapparaat: botten, spieren, pezen, fascia, gewrichten en zenuwen. Als we optimaal willen bewegen is een correct samenspel van deze structuren noodzakelijk.

Kinesitherapie oefentherapie
kinesist Bilzen - Oudsbergen Therapiepunt

Wie heeft er baat bij kinesitherapie?

Wanneer we hinder ondervinden bij dagelijkse houdingen of bewegingen loopt er iets mis. Dan komt de kinesist in actie. Klachten tijdens het bewegen kunnen acuut ontstaan door bijvoorbeeld een verkeerde beweging of een trauma.
Patiënten met chronische problemen worden ook geholpen door de kinesitherapeut. Structuren kunnen overbelast geraken door repetitieve bewegingen of door langdurig dezelfde houding aan te nemen.
Wanneer een operatie vereist is, zal de kinesitherapeut in overleg met de arts een revalidatieprogramma aanbieden. In het geval de patiënt de woning niet kan verlaten zal de kinesitherapeut de therapie aan huis opstarten.

Hoe gaan wij u helpen?

Een behandeling bestaat uit het losmaken van spieren en gewrichten via manuele en myofasciale technieken.
Door middel van oefentherapie zal de patiënt leren zijn/haar lichaam te controleren en versterken.
We stimuleren de patiënten om op een actieve manier aan herstel te werken. In onze oefenzaal beschikken wij over een grote variatie aan professioneel oefenmateriaal. We trachten de revalidatie op een leuke en gevarieerde manier te laten verlopen.

Aanvullend

Vaak is het nuttig om kinesitherapie aan te vullen met een osteopatische behandeling. Adviezen in verband met houding, correct bewegen of oefentherapie hebben pas effect wanneer het lichaam terug in balans is. Dit wil zeggen wanneer bewegingsbeperkingen worden opgeheven en de doorbloeding optimaal is.

Bij ons kan je terecht voor

Sportkinesitherapie Bilzen - Oudsbergen

Sportkinesitherapie

lymfedrainage Oudsbergen Teile Vrolix Therapiepunt

Lymfedrainage

Dry needling Bilzen en Oudsbergen Therapiepunt

Dry Needling